U organizaciji Udruge mladih „Motus“, 10. kolovoza 2013. godine u Gerovu se održao prvi Gerovski sportski dan na kojem je sudjelovalo: 8 ekipa u streetballu, 12 u malom nogometu, te 27 natjecatelja u stolnom tenisu. Svi sportovi započeli su u jutarnjim satima, a po završetku sve prisutne pozdravio je član Udruge Martin Kvaternik koji je uz zahvalu sponzorima proglasio pobjednike te im uručio nagrade. U streetballu prvo je mjesto osvojila ekipa „Dodieman“ Prezid, drugo „Debeli“ Gerovo, a treće „Kostel I.“. U malom nogometu najbolji su bili MNK „Punat“, „Frbe“ Gerovo je osvojio drugo mjesto, a treće „MAX BET“ iz Rijeke. Najboljim golmanom proglašen je Ivan Čus iz ekipe MNK „Punat“ kao i najbolji igrač Vedran Stefančić, a najboljim strijelcem Eugen Mark iz ekipe „Bandag“ Gerovo koji je postigao 5 pogodaka. Nagradu za fair play dobila je ekipa „Mlin“ iz Plešci. U stolnom tenisu 1. mjesto osvojio je Matija Turk, 2.mjesto Dino Brnčić i 3.mjesto Emanuel Turić. Druženje se uz grupu Upside down nastavilo do ranih jutarnjih sati.

DSCN2664DSCN2661DSCN2663

DSCN2679DSCN2665DSCN2678