večanom proslavom 15. svibnja 2016. godine u Tršću je obilježen petogodišnji rad Udruge mladih “Motus”.  Pozdravnim govorom Predsjednica Udruge, učiteljica Sanda Erent, osvrnula se na razloge osnutka Udruge ”Motus” odnosno na nastojanje da se mladima grada Čabra približe sadržaji koje su do tada mogli polaziti samo u većim gradovima. Podsjetila nas je da se u travnju 2011.godine započelo s tečajem karatea i plesa, a kako je odaziv djece bio izrazito velik, bila je to motivacija za proširenjem sadržaja pa se tako svakog prosinca u Čabru organizira dvodnevno druženje djece pod nazivom ”Čabarska Božićna bajka”, a u kolovozu u Gerovu sportski susret ”Bijeli miš” kojeg organizira dopredsjednik Martin Kvaternik. U travnju 2013.g. organiziran je i dvodnevni izlet djece u Zagorje, a 2014. godine pokrenute su prve Čabarske mažoretkinje. Na kraju se zahvalila svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu Udruge, svojim kolegama Andreji Malnar i Martinu Kvaterniku, te napomenula kako je izuzetno sretna svime što su postigli svojim dosadašnjim radom s mladima. Također se zahvalila svima onima koji su se odazvali prikupljanju pomoći za uniforme najmlađih mažoretkinja, svim sponzorima Udruge i gostima: Puhačkom orkestru Grada Čabra, Mateu Resmanu, Prvim Riječkim Mažoretkinjama, njihovim trenericama, Edi Kurtović i voditelju Mikeu Raukaru, te Predsjednici Mažoret Saveza Hrvatske gđi Elizabeti Mikelj.

Program se nastavio uz ples najmlađih plesačica koje su u veljači ove godine na Rijeka Dance spektaklu osvojile 2. i 3. mjesto te nastup prvih Čabarskih mažoretkinja koje su ovom prigodom prvi put nastupale u svojim uniformama. Slijedeće su bile starije skupine plesačica koje su u Rijeci osvojile 1 i 3. mjesto. Prošli mjesec po prvi puta plesačice su sudjelovale i na natjecanju Rijeka dance kvalifikacijama i osvojile 1.mjesto te ujedno time osigurale direktan plasman u finale koje će se održati u studenome ove godine u Zagrebu.

Posebno se iščekivao nastup Prvih Riječkih mažoretkinja koje su na Europskom prvenstvu u kategoriji formacije osvojile 3.mjesto i 1.mjesto u kategoriji Duo. Gledatelji su bili oduševljeni njihovom izvedbom.

Sa svojim vještinama predstavili su nam se i karatisti koji su u suradnji s Karate klubom ”Delta” iz Rijeke te trenerom Nevenom Petrovićem i sadašnjom trenericom Martinom Baković, osvojili  samo u 2015.godini 29 medalji, a Nikol Petelin i Marko Žagar proglašeni su ove godine najuspješnijim sportašima karate saveza Primorsko-goranske županije.

Izvedbom poznatih pjesama svoju ljubav prema glazbi pokazao nam je Puhački orkestar Grada Čabra, a zatim su nam se svojim pokretima i umijećem tehniciranja štapom još jednom predstavile Prve riječke mažoretkinje.

S nekoliko pjesama predstavio nam se i, danas slavni, Mateo Resman koji je u prošlogodišnjem showu “The voice” osvojio 2.mjesto a uz njegove pjesme zaplesale su Prve Riječke mažoretkinje, prve Čabarske mažoretkinje te plesačice koje su veselom atmosferom privele svečanost kraju.

Kao posebna gošća, svečanosti je nazočila i Predsjednica Hrvatskog mažoret saveza, gđa. Elizabeta Mikelj, koja je u govoru istaknula kako se izuzetno lijepo provela u društvu Čabarskih mažoretkinja te uvidjela velik potencijal mladih Čabarskog kraja. Ponudila je pomoć mladim mažoretkinjama i rekla kako se veseli sljedećem susretu.

Na kraju svečanosti svi gosti su pozvani na kratko druženje uz kolače koje su pekle mame naših članica te je tako završila svečanost kojom smo se prisjetili na sve što smo odradili u proteklih pet godina s djecom i mladima grada Čabra.

A imamo još puno planova…

Predsjednica Udruge ”Motus”, učiteljica Sanda Erent

IMG_0678IMG_0686